Jak otworzyć restaurację?

przez admin

Pizzeria, fast food. kawiarnia, a może naleśnikarnia? Prowadzenie własnego lokalu gastronomicznego to marzenie wielu młodych restauratorów. Niestety biznes gastronomiczny to bardzo skomplikowany rodzaj działalności. Pozornie łatwa, a wiąże się z wieloma przeszkodami i pułapkami, które czyhają, gdy przedsięwzięcia nie poprzedzimy drobiazgowymi przygotowaniami.

Projekty technologiczne obiektów gastronomicznych

przez admin

Zajmujemy się tworzeniem profesjonalnych projektów technologicznych obiektów gastronomicznych. Wykonujemy między innymi projekty technologiczne restauracji, hoteli, gościńców i pensjonatów, barów, kawiarni, pizzerii, czy wszelkiego rodzaju powierzchni sklepowych. Przede wszystkim tworzymy projekty zapleczy kuchennych w szpitalach, hotelach , szkolach i przedszkolach oraz we wszystkich placówkach żywieniowych. Wykonujemy projekty zgodnie z wytycznymi polskiego prawa, zgodnie z przepisami BHP, systemem HACCP, pozytywnie opiniowane przez SANEPID i w oparciu o rzeczywiste potrzeby inwestora.

Projekty technologiczne dla gastronomii – gdzie i za ile?

przez admin

Nie sztuką jest otworzyć restaurację jakich w naszym mieście są dziesiątki. Nie trudno podpatrzeć pomysły konurencyjnych lokali czy naśladować światowe trendy. Czy jest to gwarancją dobrego prosperowania lokalu w przyszłości? Niestety nie. Miarą sukcesu jest utrzymanie się na tym trudnym i konkurencyjnym rynku, który szybko i boleśnie zweryfikuje błędne decyzje. Najważniejszym pytaniem, które przyszły właściciel restauracji powinien sobie postawić na początku to: czy moja gastronomia znajdzie odbiorców? Innymi słowy: czy jest popyt na to, co chcę zaoferować klientom? Czy trafiłem w niszę, proponuję coś, czego brakuje w najbliższym sąsiedztwie?

Meble gastronomiczne

przez admin

Meble gastronomiczne to podstawa wyposażenia restauracji, barów, stołówek szkolnych czy hoteli. Na co musimy zwrócić szczególną uwagę podczas ich wyboru? Przede wszystkim na to z jakich materiałów zostały wykonane.

Piec do pizzy

przez admin

Piec do pizzy to podstawowe wyposażenie każdej pizzerii. Czy to piec gazowy czy elektryczny, taśmowy czy rotacyjny, musi być profesjonalny.